Hediye

Bumerang - Yazarkafe

12 Haziran 2017 Pazartesi

Tayland Maceram-2


Veee ikinci bölümle işte buradayım.



En son yüzen çarşıdan bahsetmiştim. Tekrar hatırlatmak da fayda var yüzen çarşı öğlen 12 de kapanıyor sonra ben duymadım demeyin. 😊

Gelelim görenlerin gözlerini kamaştıran, ahh benim olsa neler yaparım gibi hayallere daldıran 5 tonluk saf altın heykele:)

Tayland’ın başkenti Bangkok da çok sayıda tarihi Budist tapınaklarına ev sahipliği yapıyor. Şehrin kimliği üzerinde önemli bir etkisi olan tapınaklar, her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret ediliyor. Bangkok’taki Çin Mahallesi’nde bulunan, 5 metre yüksekliğindeki inanılmaz Wat Traimit, görenlerin gözlerini kamaştırıyor. Tayland’ın değerli hazinesi 5 ton saf altından yapılmış olan heykel, dünyanın en büyük altın Budha heykeli olarak da biliniyor.
Wat Traimit ( Golden Budha Temple)
700 yıldan daha eski olan Wat Traimit (Golden Budha Temple), ilginç bir hikayeye sahip. Heykelin altından yapılmış olduğu,1955 yılından sonra ortaya çıkıyor. Bir yer değiştirme sırasında kazayla düşürülmesiyle, üzerindeki sıvanın kırılması ile heykelin altından yapılmış olduğu anlaşılıyor.
Tarihçiler, komşu ülke Burma saldırıları ile ülke yönetiminin zayıfladığı dönemde, heykelin yağmalanması ihtimali endişesiyle bunu gizlemek için sıva ile kapladıklarını düşünüyor. Fakat bu gizlenme o kadar başarılı bir şekilde yapılmış ki sıvanın altında gerçekten ne olduğu unutulmuş.
Kral III. Rama, heykeli Bangkok’ta bir tapınağa taşıtmış ve bu tapınak da 1931’de kullanılmaz hâle gelerek kapatılmış. Heykel 1955’te bugünkü yeri olan Wat Traimit’e taşınana kadar unutulmuş. Heykel taşınırken yanlışlıkla düşürülmüş, üstündeki sıva çatlamış ve gerçek heykel ortaya çıkmış.
Wat Traimit (Altın Budha Heykeli), Bangkok Chinatown bölgesinde, Traimit Road’da yer alıyor ve 08:00-17:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Tapınağa girişte tüm tapınaklarda olduğu gibi ayakkabıların çıkarılması gerekiyor.
Wat Traimit ( Golden Budha Temple)



Wat Traimit
Bu arada Tayland da  her ziyaret ettiğiniz yerden çıkarken flaşlar yüzünüze patlarsa şaşırmayın çünkü bir nevi iş kolu olmuş:) nasıl çıktığınızın bir önemi yok onlar için hemen çekip rozetlere, tabaklara, magnetlere basıp  getiri veriyorlar tabi almak zorunda değilsiniz ama bazıları güzel olabiliyor gene tabi siz bilirsiniz.
Yatan Buda
Wat Pho (Yatan Buda Tapınağı) veya diğer adıyla Wat Phra Chetuphon Tapınağı, Bangkok’un en eski ve en çok ilgi gören tapınaklarından birisi.
Wat Pho, 16. yüzyıl başlarında inşa edilmiş; 1781’de Bangkok'un başkent olmasıyla yeniden yapılandırılmış. Altın varak kaplı 46 metre uzunluğunda 15 metre yüksekliğindeki dev Budha heykeli tapınağın en ilgi çeken figürü. Heykel, 1800’lü yılların ortasında tapınağa yerleştirilmiş ve tapınak Tayland’ın ilk üniversitesi olarak işlemeye başlamış.
Budha’nın Nirvana'ya ulaşmasının betimlendiği Yatan Budha Heykelinin sadece ayakları 3 metre yüksekliği ve 5 metre uzunluğunda. Uğurlu kabul edilen 108 sayısına atıfta bulunarak, ayak tabanlarına sedef taşlarla, 108 olumlu eylem ve sembol işlenmiş.
Yatan Budha
Ve tabi fotoğraf çekilmek için bir süre kuyruk beklemeniz gerekebilir benden demesi. Ha bir de ben biraz ortama ayak uydurup bin bir pazarlıkla aldığım gömleğimle poz verdim:) Valla ben size bir şey diyeyim mi yan gelip yatmak tam da bu aslında. 😊
Keyfine düşkün budhayı gördükten sonra Grand Palace bir güzel dolasın ve bolca fotoğraf çekilin. Ve eğer benim gibi şanslıysanız Budistlerle fotoğraf çekilebilirsiniz:)
Grand Palace


Veeee gelelim Bangkok'un rezil sıcağından sonra ohh be dünya varmış diyeceğiniz yer Pattaya:)

Her ne kadar seks turizmi ile özdeşleşmiş olsa da, Pattaya bu imajından sıyrılmaya ve aileleri de kendisine çekmeye çalışıyor. Gündüzleri ailelerin yapabileceği çok sayıda aktivite var. Yüzmek, güneşlenmek, dalış, su sporları, eğlence parkları, alışveriş bunlardan bazıları. Ayrıca yakınlardaki ünlü mercan adalarına ve diğer gezilecek yerlere de uygun fiyatlı turlar düzenleniyor. Ama gene siz pazarlık yapmayı unutmayın:)


The million years stone Park'a gelmişken fillerle poz verilmeden dönülmez


Kaplanla poz vermeyi de unutmayın 200 baht 'da bu işi halledersiniz. ( Ben biraz fazlaca korkmuş olabilirim sizi de görelim
gidince:)

Bu arada nerde ne alınır hediyelik eşya ne alayım nasıl ucuza alayım derseniz pattaya da kocaman bir night bazar var gayet de ucuz tay ipeği şallar, filler, bi sürü şey bulabilirsiniz tabi pazarlık olmadan olmaz. size bir tüyo:) Pazarlık yaparken 400 baht mi söyledi siz pahali olduğunu söyleyip 200 baht veririm diyin yok olmaz dedimi tamam gidiyorum gibi bir hamle yapın eğer arkanizdan gelirse bilinki vercek istediginiz fiyata yok döver gibi terslerse aman diyim kaçın :)

Bir de tropikal ne meyve varsa tadın isterseniz türkiyeye de getirebiliyorsunuz onlar sizin icin ozel bir paket hazırlıyorlar.

Bir de biliyorsunuz budha tayland'da kutsal olduğu için budha heykelleri çıkarmak yasak ama bavulunuza saklarsanız birsey demiyorlar bu da aklınızın bir yerinde dursun.



Tayland için söylenecek o kadar söz anlatılacak gezilecek o kadar yer var ki bence ölmeden önce görmeniz gerekenler listenize eklemeyi unutmayın.  Umarım bir nebze içinizde gitme isteği uyandırmışımdır:)

Yorumlarınızı ve merak ettikleriniz varsa bekliyorum .




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yarışma

BELGRAD

Hazır mıyız? hadi başlıyoruz  Belgrad  gezimize:) Belgrad Hemen yanı başımızda olan Belgrad Sırbistan'ın başkenti ...