Hediye

Bumerang - Yazarkafe

22 Haziran 2017 Perşembe

Vizesiz Yunan Adaları (Bölüm 1)


Herkese merhaba;
Gezmeyi,keşfetmeyi ve yeni insanlar tanımayı seven güzel insanlar.Malum yaz tatili planlanan bir dönemdeyiz.İlk yazımda  gemiyle yunan adaları nasıl gezilirin kendi tecrübelerimle birleştirip sizlere aktarmaya çalışacağım.Tek başınıza tatile çıkmaktan korkmayın.İnanın tek başınıza çıktığınız tatilden tecrübe,bolca anılar hatta arkadaşlıklarla dönebilirsiniz.Hadi başlayalım.

Tek ihtiyacınız pasaport ve biraz cesaret 

İnternette araştırmaya başladığımda çok fazla firmanın çok fazla çeşitliliği olan ilanlarıyla karşılaştım.Hem fiyat farkları ki $ ve € bazında gün farklılıklarından dolayı artışlar olabiliyor.Bende kafama taktım o yunan adalarına gidilecek.Yıllık iznime kalmış bir kaç gün ben bir yer ayarlamamışım en sonunda pronto turdan 221 € tek kişi üç gece dört gün her şey dahil konseptiyle buldum..Öncesinde  iki gece Isparta sonrasında iki gece Kaş'a gittim.Sonraki yazılarda Kaş seyehatinden bahsedicem mutlaka gidin görün ben tekrar gidicem.

Gittiğiniz turun hiçbir önemi yok.Gemide tek başınasınız.Gemi içerisinde sınırsız alkollü,alkolsüz içecek.İki farklı restoranda sınırsız yemek,gemi içerisinde kafede sınırsız tatlı,tuzlular olmazsa olmazım çay ,sınırsız eğlence ne ararsanız var.Sıkılma imkanınız yok.Size verilen günlük programlarda saat kaçta nerede bir aksiyon olacağı yazıyor.Kamaralar rahat ve isterseniz her gün temizletebilirsiniz.Size tavsiyem ben son dakika bir kaç şişe su alıp gemiye öyle binmiştim bizim sularımızın tadını ne gemideki sularda nede girdiğim marketteki sularda bulabildim.
1.GÜN İZMİR - MIDILLI



İzmir'e sabah saatlerinde geldim.Gemiye maksimum onbire kadar binmeniz gerekiyor.Bir gibi hareket ediyor.Midilliye saat onsekiz gibi vardık.Midilli adası, Ege Denizi'nin kuzeydoğusunda bulunan, dağlık bir Yunan adası. Yunanistan'ın ana karasından çok Türkiye'nin Ayvalık ilçesine yakın olan ada, Girit ve Eğriboz'dan sonra Yunanistan'ın en büyük üçüncü adasıdır. Başkenti Mytilene'dir.Gemi içinde varılan adalar için ayrıca turlar satılıyor.İster tek paket ister tamamını satın alabilirsiniz ben sadece Lavrion'dan Atina'ya transer için satın almıştım.Tamamen size kalmış. Ada küçük ben yürüyerek dolaştım.Gemi içinde yemek yediğiniz için dışarıda alışveriş ve bir şeyler içmek için para harcarsınız en azından ben öyle yaptım.İçki bildiğiniz gibi çok ucuz içki tüketmeyenler için kahve çeşitleri bol ve lezzetli.Pasaportunuzu gemiye girişte teslim ediyorsunuz.Onlarda sizin bilgilerinizin olduğu bir kart veriyorlar aman diyeyim bu kartı kaybetmeyin hem gemide hemde giriş çıkışlarda bu kartı kullanıyorsunuz.Birde gittiğiniz her yerde belirli saatiniz var ve size söylenen saatte gemiye giriş yapmanız gerekiyor.Gemi sizi bırakıp gidebilir tabi sizinde pasaportunuz olmadığı için kaçak durumuna düşebilirsiniz.Midilli adasından saat yirmiüçde ayrıldık.










İçki bildiğiniz gibi çok ucuz.Kahve çeşitleri bol ve lezzetli

 





2.GÜN LAVRION-ATİNA

Lavrion a saat 09:30 da varış. Lavrion Limanı Atina Havalimanı yakınında ve yaklaşık olarak Atina merkezine 60 km mesafededir. Atina'da Eski Yunan Medeniyetlerinin en güçlü sembolü Pantheon, Akropolis`in üzerinde yer alır. Daha aşağıda tavernalar ve alışveriş merkezlerinin bulunduğu Plaka`da günün ve gecenin ritmini yakalamak mümkündür.Yukarıdada bahsettiğim gibi gemi içerisinden limandan atinaya transfer tur satın almıştım ki bunada mecbursunuz.Kısıtlı zamanda kendi başınıza gitmeniz imkansız. Liman kısmında gezilip görülecek bir yer yok.Gemiden indiğinizde sizi içerisinde bir rehber olan servisler karşılıyor.Otobüs içerisinden hızlıca Atina turu yaptıktan sonra Akropolis yakınlarında sizi bırakıyor ve söylenen saate kadar gezmekte özgürleşebiliyorsunuz.Ayrıca isterseniz Akropolis'i gezmenin içinde bulunduğu turuda satın alabilir ya da benim yaptığım gibi sadece tarnsferi satın alıp kendiniz gezebilirsiniz.Ben Akrololis'e girmeyi denedim hem giriş ücreti pahalı hemde çok sıra olduğu için vazgeçip otobüste anlatılan yerleri yürüyerek gezmeye başladım.Binalar birbirine çok yakın olduğu için zorluk çekmeden gezebilirsiniz.Kısıtlı zaman olmasına rağmen ispanyol firmasından alışveriş bile yaptım düşünün.
ZEUS TAPINAĞI  

Parlemento

binası
Özellikle Türkiye gibi bir ortamda yaşadıktan sonra parlamento binasını nasıl böylesine şehrin göbeğinde olduğuna şaşıracaksınız.





Panathinaiko Stadyumu
                                               İlk olimpiyatların yapıldığı yer












Atina'da görülmesi gereken başta Akropolis olmak üzere çok fazla yer var.Akropolis'den aşağı dogru indiğinizde görüceğiniz uzun sıraları olan Akropolis müzesi ve tabiki Atina’nın bit pazarı olarak bilinen Athens Flea Market
bu sokakta antika eşyaların yanı sıra ara patikalarda bulunan salaş kafe/büfelerde atıştırmalık yemek yiyebilirsiniz.Zaman kısıtlı olduğu için her yeri görmek imkansız önemli olan güzel vakit geçirmek ve bir daha gitmek için bahane üretmek .


YAZIMIZIN İKİNCİ BÖLÜMÜNDE MİKONOS-MILOS 'DAN BAHSEDİCEM MIDILLI,LAVRION-ATİNA HAKKINDA MERAK ETTİĞİNİZ SORMAK İSTEDİĞİNİZ HER ŞEYİ SORABİLİRSİNİZ.

                                                                                          YOLDA KALIN 😁😅😁







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yarışma

BELGRAD

Hazır mıyız? hadi başlıyoruz  Belgrad  gezimize:) Belgrad Hemen yanı başımızda olan Belgrad Sırbistan'ın başkenti ...